fit houden

De meeste katten zijn van nature actief, alleen moeten zij wel door jou de mogelijkheid krijgen om actief te blijven. Er zijn vele soorten van beweging waar een kat van houdt zoals lopen, springen en klimmen.

Je kan dit natuurlijke gedrag stimuleren door je kat de gelegenheid te geven om dit gedrag te vertonen. Wanneer je zijn leefomgeving steeds interessant houdt door steeds weer een nieuwe uitdaging te geven zal je kat actiever blijven. Deze uitdaging kan je vinden in kattenspeeltjes, krabpalen/krabmeubels en door zelf te spelen met je kat. Laat hem lekker rennen achter een balletje die jij weggooit. Of haal in de winkel een kattenhengel, hiermee kan je kijken wie sneller is, jij of je kat. Ook zijn er muisjes die je kan opwinden, hier moet je kat snel achteraan gaan voordat hij onder de bank verdwijnt.

Daarnaast zijn er ook speeltjes waarmee de kat zichzelf kan belonen zoals een snoepjesbal. Hierin doe je zijn favoriete snoepgoed en wanneer hij met zijn pootjes tegen de bal slaat zal de verwennerij er een keer uitvallen.
 
Overgewicht
Net als bij mensen is obesitas (=overgewicht) voor veel katten een groot probleem. Het veroorzaakt ziektes zoals diabetes, hart- en vaatproblemen, gewrichtproblemen en de katten verouderen sneller. Om dit alles een halt toe te roepen adviseren wij jou er voor te zorgen dat je kat fit blijft.

Dobey Advies: Wij adviseren je extra op te letten met de voeding nadat jouw kat is gesteriliseerd of gecastreerd. Je kat kan dan namelijk extra gevoelig zijn voor overgewicht. Kijk voor meer informatie over voeding op de pagina "kattenvoeding".
Deel dit artikel: