Een kattenmand kiezen

Tips voor het kiezen van een goede kattenmand

Bekijk hier ons ruime assortiment aan leuke kattenmanden. In elke huisstijl past een kattenmand!
TIP: kijk ook eens naar onze hondenmanden voor uw kat, deze kunnen ook zeer geschikt zijn en maken uw keuze ruimer.

 

Afneembare hoes

Een must voor elke kattenband, is dat de hoest afneembaar moet zijn. Het is fijn als u zo nu en dan de hoes kunt wassen. Zeker als uw kat nog wel eens wil overgeven of diarree kan hebben.
 

Kussenvulling wasbaar

Het is handig als u de kussenvulling ook kunt wassen. Mocht uw kat een ongelukje hebben en per ongeluk urine laten lopen, dan hoeft u de mand niet perse weg te gooien.
 

Hou rekening met de dikte en temperatuur

   
In de zomer
Hou er rekening mee dat uw kat in de zomer natuurlijk niet in een hele warme, zachte mand wil gaan liggen. Kies voor de zomer daarom een kattenmand zonder opstaande rand en een gladde stof in plaats van harig. Ook een dik kussen is warm, daarom kunt u beter een dun kussentje kiezen.
     
In de winter
In de winter wil uw kat natuurlijk graag de warmte opzoeken. Kies voor in de winter voor een lekker dik kussen met een hoge opstaande rand.
Kies het liefst een harige stof.
 

 

Mijn kat wil niet in zijn nieuwe kattenmand liggen

Vaak vinden katten de geur van een nieuwe kattenmand niet fijn. Het beste kunt u de kattengeur van uw eigen kat op de kattenmand overbrengen. Dit kunt u doen door de mand over een andere lig plek te wrijven. Of als u dit niet heeft een speeltje waar uw kat vaak mee speelt. Als u beide niet heeft, kunt u ook uw eigen geur op de mand overbrengen. Bijvoorbeeld een slaapshirt over de mand heen halen. Geef uw kat hierna een aantal dagen de tijd om aan de mand te wennen.
 
Mocht dit alles niet helpen, dan is de kans groot dat uw kat de plaats van de kattenmand niet fijn vind, probeer de mand eens te verplaatsen.
 
Als een nieuwe plaats voor de kattenmand niet helpt, dan vind uw kat waarschijnlijk de vorm van de mand niet fijn. Probeer een andere mand te kiezen voor uw kat.
 

Keuze genoeg

Katten vinden het erg fijn als ze de keuze hebben in ligplekken. Zorg er daarom voor dat u op verschillende plekken in huis een mand heeft staan. Zorg ook voor zoveel mogelijk variatie aan manden. Zo kunt u uitproberen waar de voorkeur van uw kat naar uit gaat.


 
Deel dit artikel: