vissenvoeding

Droog voer kan je beschouwen als het basisvoer voor de vis. In droogvoer zitten de meeste van de dagelijkse behoeften van een vis verwerkt. Doordat er zoveel verschillende soorten vissen zijn hebben zij ook een diverse vorm van behoefte aan voedsel. Daarom heeft Dobey een uitgebreid assortiment aan droogvoer voor de vis.

Er zijn verschillende vormen van droogvoer te verkrijgen zoals, vlokken korrels, sticks of granulaat. Deze verschillende vormen zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan het eetpatroon van de verschillende vissen, zoals vlokken voor de aan de oppervlakte etende vis, tabletten voor de vis op de bodem en combinaties in de vorm van menu voor een aquarium met diverse vissoorten. Wanneer je wil weten welke voeding er bij jouw vis past, kom dan langs bij Dobey voor een uitgebreid voedingsadvies.

Levend voer
Als aanvulling op het basis droogvoer kan een vis gevoerd worden met levende voeding. Deze voeding is een gezonde aanvulling op het dagelijks menu van de vis. De meest voorkomende varianten zijn watervlooien en rode- en witte muggenlarven.

Geconserveerde voeding
Onder geconserveerde voeding verstaan wij gedroogde of diepgevroren vormen van levende voedingsbronnen. Deze producten zijn een uitstekende aanvulling op het dagelijks menu van de vis. Het grote voordeel van diepgevroren of gedroogde vormen van levende voeding is de houdbaarheid en de verdeling in portie verpakking.

Deze aanvulling wordt ten zeerste aangeraden bij het houden van tropische vissen in een aquarium. Het versterkt de vissen in het natuurlijk gedrag en is erg gezond. Geconserveerde vormen van visvoeding zijn er in verschillende varianten zoals rode- en witte muggenlarve, artemia (pekelkreeftjes), tubifex, discus voeding enz. Heb je vragen over deze voeding ga dan naar Dobey en informeer naar deze voeding.
Deel dit artikel: